Bilde av Arvid Hanssen

Nettsted for forfatteren Arvid Hanssen

Forfatteren Arvid Hanssen (1932-98) er med sin omfattende produksjon en markant skikkelse i norsk etterkrigslitteratur.

Sommerdiktet

«I Nordavindshagen / er det både sol / og sommar / Men mest å lite på / er vinteren», skrev Arvid Hanssen i diktet «I Nordavindshagen» fra diktsamlingen med samme navn i 1977. Verset kan like gjerne stå som overskrift for mye av forfatterskapet hans. Men var vinter og frost motiver i både konkret og overført betydning, er det likevel troen på sommer og varme som skinner gjennom i nesten alt han skrev.

Original kunst

Original kunst

I Arvid Hanssen-huset i Brøstadbotn finner du ikke bare dokumenter og bøker, men også unik kunst: I en egen monter er Dagfinn Bakkes illustrasjoner til familieboken Gullunger, kullunger utstilt. 

Revelation For Personal Use

Mer Anneli Drecker og Arvid Hanssen

Anneli Drecker har 30-årsjubileum som artist. Den 31. mars slapp hun albumet Revelation For Personal Use, oppfølgeren til Rocks&Straws (2015). Igjen er samtlige tekster Arvid Hanssens lyrikk oversatt til engelsk. 

Randi til rors

Til rors – også på 8. mars i 2017

Både i dikt og romaner finner vi Arvid Hanssens mange kvinneskikkelser. Der er «ho Vanna i Vågen» og lille Margit i Søsken på Guds jord-trilogien, og for ungdomsromanen Randi til rors fra 1976 opplevde han å få en av sine første litterære priser: En utmerkelse for beste ungdomsbok med en jente som hovedperson. 

Variert festival

Arvid Hanssen-festivalen 2016 er til ende, og på et variert program har det vært både jazz-konserter, forfattermøte og Pål Moddi Knutsens «Unsongs», presentert i Finnsnes kulturhus sammen med Arkhangelsk kammerorkester. 

Moddi og Arkhangelsk kammerorkester

Tidligere i høst ga Pål Moddi Knutsen ut albumet Unsongs, tolv forbudte sanger fra tolv land. Fredag 11. november står han sammen med Arkhangelsk kammerorkester på scenen under Arvid Hanssen-festivalen. 

Kom sommarvijnn

22.september drar artistene Maria Arredondo og Torstein Sødal ut på Nord-Norges-turné. Da ønsker de seg lokale sangspirer til å synge "Kom sommarvijnn". 

Marthe Valle

Rik kulturvår i Nordavindshagen

I Arvid Hanssen-huset har det våren 2016 vært arrangert en lang rekke konserter, og noen av landets fremste kulturutøvere på sine felt har sørget for å gi publikum opplevelser av høy kvalitet. Blant dem finner vi Ola Bremnes, Gutta Boys, Jan Erik Vold og Marthe Valle.

Rocks & Straws under Festspillene

Fra 18. til 25. juni arrangeres Festspillene i Nord-Norge i Harstad. Mandag 20. juni fremfører Anneli Drecker «Rocks & Straws», og på den konserten blir det urfremføringer av nye låter.