Bilde av Arvid Hanssen

Nettsted for forfatteren Arvid Hanssen

Forfatteren Arvid Hanssen (1932-98) er med sin omfattende produksjon en markant skikkelse i norsk etterkrigslitteratur.
Ho Nætta på hylla

Ho Nætta på hylla

I år er det 30 år siden Ho Nætta på hylla - og andre stubber kom ut. 

Arvid Hanssen-festivalen 2012

Arvid Hanssen-festivalen 2017

I år arrangeres Arvid Hanssen-festivalen fra torsdag 9.  til søndag 12. november. 

Nordavindsvalsen. Dikt i samling

Røsslyng-tid

Sommeren er på hell, høsten er i anmarsj, og i diktsamlingen Sandkornjubel fra 1995 står det vesle diktet «Røsslyng» som en septembertrøst etter en august som er forbi. Diktet finner du også i Nordavindsvalsen. Dikt i samling fra 2009.

Sommar - singel av Trine Strand

Sommar – ny singel av Trine Strand

Arvid Hanssens dikt «Sommar» fra 1983 er Trine Strands nyeste singel. 

Blå kveill

Kåring av landets beste sangtekst

Dagbladet og Bjørnsonfestivalen kårer Norges beste sangtekst skrevet etter 1945. På listen over 30 låter er «Kom sommarvijnn» av Arvid Hanssen. 

I Nordavindshagen (1977)

Sommerdiktet

«I Nordavindshagen / er det både sol / og sommar / Men mest å lite på / er vinteren», skrev Arvid Hanssen i diktet «I Nordavindshagen» fra diktsamlingen med samme navn i 1977. Verset kan like gjerne stå som overskrift for mye av forfatterskapet hans. Men var vinter og frost motiver i både konkret og overført betydning, er det likevel troen på sommer og varme som skinner gjennom i nesten alt han skrev.

Original kunst

Original kunst

I Arvid Hanssen-huset i Brøstadbotn finner du ikke bare dokumenter og bøker, men også unik kunst: I en egen monter er Dagfinn Bakkes illustrasjoner til familieboken Gullunger, kullunger utstilt. 

Revelation For Personal Use

Mer Anneli Drecker og Arvid Hanssen

Anneli Drecker har 30-årsjubileum som artist. Den 31. mars slapp hun albumet Revelation For Personal Use, oppfølgeren til Rocks&Straws (2015). Igjen er samtlige tekster Arvid Hanssens lyrikk oversatt til engelsk. 

Randi til rors

Til rors – også på 8. mars i 2017

Både i dikt og romaner finner vi Arvid Hanssens mange kvinneskikkelser. Der er «ho Vanna i Vågen» og lille Margit i Søsken på Guds jord-trilogien, og for ungdomsromanen Randi til rors fra 1976 opplevde han å få en av sine første litterære priser: En utmerkelse for beste ungdomsbok med en jente som hovedperson.